Laden..
Praktische info

Lode De Roover, geboren op 21 november 1983, studeerde in 2002 af aan de hotelschool “Ter Groene Poorte” in Brugge.

Ervaring en kennis deed Lode op in tal van gerenommeerde sterrenzaken zoals Comme chez Soi*** (Brussel), Lijsterbes* (Berlare), La Bergerie** (Namen), Kaatje bij de Sluis** (Nederland), De Plezanten Hof* (Hamme) en Eyckerhof* (Bornem).

Sinds 2013 geven Lode en zijn echtgenote Barbara Dhondt het beste van zichzelf met ‘Fleur de Lin’.

Zijn kennis en passie gebruikt hij om een creatieve keuken te brengen, dit met de beste producten die elk seizoen brengt.

In 2010 behaalde hij de titel “Eerste Kok van België 2011”, tijdens de meest prestigieuze kookwedstrijd van ons land; “Prosper Montagné”.

In 2015 behaalde hij de titel “Meesterkok” in de “orde der 33 Meesterkoks van België”

In november 2017 heeft Lode de wedstrijd Bocuse d’Or Belgium gewonnen.
De meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, genaamd naar de befaamde chef Paul Bocuse.